1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
سایت "بنیاد نشر آثار و اندیشه های شهید آیت الله دکتر بهشتی" تنها منبع رسمی اخبار و آثار شهید بهشتی است

کتاب جامع اقتصادی شهید بهشتی رو نمایی می شود

 

امام جمعه اصفهان گفت: باید در مراسم بزرگداشت بزرگان دین از مجلس عزاداری امام حسین(ع) گرفته تا بزرگداشت امام و شهدا، اصل موضوع را فراموش کنیم و بدانیم این مراسم ها برای نگه داشتن افکار بزرگان دین است.

 

 به گزارش ایسنا ،  آیت‌الله سید یوسف طباطبایی نژاد در جلسه ستاد گرامیداشت شهدای هفتم تیربا قدردانی از اعضای ستاد هفتم تیر، گفت: باید بر این مطلب تأکید کنم مراسم های گرامیداشت برای بزرگانمان فقط با این هدف که اینها انسان های الهی و مقدسی هستند که ذکر یاد و نامشان ثواب دارد، غلط است و  به منزله فراموش کردن آنهاست.
1459235444621_63
وی تأکید کرد: برپایی مراسم و گرامیداشت بزرگان دین فقط از این جهت که انسانهای مقدسی هستند، اثر گذار نیست، بلکه اصول و افکار و به تعبیری محکمات آنان را یادآوری و نباید فراموش کنیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری در این زمینه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره و تصریح کرد: همانطور که مقام معظم رهبری سال قبل و امسال هم به نحو دیگری تشریح کردند دوری ما از امام این است که اصول امام را فراموش کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر امام جمعه اصفهان وی با تأکید براینکه به جای همایش های متعدد صرف باید به افکار و اصول زندگی شخصیت های بزرگی همچون امام راحل و شهید بهشتی که کوچکترین تعلق مادی نداشتند توجه داشت، افزود: نباید در مراسم بزرگداشت بزرگان دین از مجلس عزاداری امام حسین (علیه السلام) گرفته تا بزرگداشت امام و شهدا، اصل موضوع را فراموش کنیم و بدانیم این مراسمات برای نگه داشتن افکار بزرگان دین است.

نماینده ولی فقیه در استان در بخش دیگری از سخنانش به شخصیت والای شهید مظلوم آیت الله بهشتی اشاره کرد و گفت: شهید بهشتی با وجود مخالفتهای زیاد وارد عرصه سیاسی شد و ایستادگی کرد، و با وجود صحبتها و شایعه سازی های زیادی که علیه ایشان بود، تنها برای رضای خدا کار می کرد و توجهی به این مسائل نداشت.

وی رفتار و منش شهید بهشتی در مواجهه با این گونه رفتارها را درسی برای جامعه خواند که بدانیم دادن نسبت های ناروا به هر بزرگی از بزرگانمان و پذیریش آن توسط اجتماع، عواقب تلخ و جبران ناپذیری را به همراه دارد.

امام جمعه اصفهان با گرامیداشت خاطره شهدای بزرگوار هفتم تیرماه، خاطرنشان کرد: همه این شهدا از نخبگان کشور و امیدهای آینده بودند که می توانستند خدمات شایسته انجام دهند و در رأس آنها شهید مظلوم آیت الله بهشتی بود که با نیت خالص و پاک و بدون کوچکترین توجهی به دنیا به مقام معنوی بالایی رسیده بودند که تنها برای رضای خداوند کار می کردند.

وی افزود: باید این روحیات را حفظ کنیم و در ایامی که متعلق به بزرگان است نشر دهیم و سعی کنیم در مسیر قله ای که آنها بالا رفتند حرکت کنیم.

طباطبایی نژاد در ادامه به اقدامات خوب صورت گرفته در دستگاه قضائی اشاره کرد و گفت: گرچه در کل قدم های خوبی برداشته شده، اما هنوز هم برخی قوانین ما اسلامی نیست، البته بخش زیادی از قوانین تصویب شده و ان شاء الله مابقی نیز تصویب می شود.

وی در پایان بار دیگر یاد و خاطره شهدای هفتم تیرماه را گرامی داشت و اظهارامیدواری کرد که بتوانیم ادامه دهنده راه این شهدای بزرگوار باشیم.

مهم ترین اقدام قوه قضائیه در چند دهه بعد از انقلاب  

همچنین رییس کل دادگستری استان اصفهان، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای فاجعه هفتم تیرماه به ویژه شهید مظلوم آیت الله بهشتی، گفت: از یکم تا هفتم تیرماه هرسال به عنوان هفته قوه قضائیه نامگذاری شده که به منظور گرامیداشت این هفته، جلسه ای در اداره کل دادگستری استان برگزار و تصمیمات خوبی هم گرفته شده و قرار است برنامه های مصوب در هفته قوه قضائیه اجرا شود.

احمد خسروی وفا از پیش بینی 12 برنامه اصلی برای گرامیداشت هفته قوه قضائیه در استان خبر داد و تاکید کرد: با همت بلندی که در مسئولان استان وجود دارد امیدواریم امسال هفته پرمعنویت قوه قضائیه را پررنگ تر از سال های گذشته برگزار کنیم.

خسروی وفا افزود: شروع هفته قوه قضائیه مصادف با میلاد امام حسن مجتبی(ع) و خاتمه آن هم دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی خواهد بود.

رئیس کل دادگستری استان در ادامه گزارش مختصری از اقدامات مهمی که در دستگاه قضائی در این سال ها انجام شده ارایه کرد و گفت: با بهره گیری از الگوی عدالت علوی که شهید مظلوم آیت الله بهشتی ترسیم کردند، دستگاه قضائی در این سالها به دنبال عدالت، همچنین احقاق حقوق عامه، دادرسی عادلانه و .. بوده است.

وی یادآور شد: بسیاری از قوانین ما در اوایل انقلاب، اسلامی نبود و خاطرم هست وقتی شهید بهشتی در روزهای آغاز انقلاب، لایحه قصاص را مطرح کردند، سر و صدای منافقین به گوش رسید اما ایشان قاطعانه اولین لایحه اسلامی را وارد دستگاه قضائی کردند و خوشبختانه امروز بسیاری از قوانین که توسط قضات مورد استناد قرار می گیرد و حکم صادر می شود رنگ و بوی اسلامی دارد که آخرین آنها قانون مجازات اسلامی و آئین دادرسی کیفری بود.

رییس کل دادگستری استان اصفهان مهم ترین اقدام قوه قضائیه در چند دهه بعد از انقلاب را دادرسی عادلانه از نوع عدالت علوی دانست و گفت: دستگاه قضائی استان اصفهان در سال گذشته موفقیت هایی قابل توجهی به دست آورد که گرچه در جلسات متعدد این موضوع اعلام شده اما بیان آن خالی از لطف نیست.

وی از پیگیری قضات برای ختم 830 هزار پرونده در سال 94 تقدیر کرد و ادامه داد: نکته مهم این بود که قضات اجازه ندادند در دادگستری ها افزایش پرونده داشته باشیم یعنی تلاش کردند موجودی پرونده ها کاسته شود خوشبختانه در کنار کاهش موجودی پرونده ها، زمان دادرسی 15 روز کاهش یافت و زمان دادرسی استان متعادل و نزدیک به میانگین کشور است.

خسروی وفا یکی دیگر از دستاوردهای مهم سال گذشته را راه اندازی مرکز جذب کارآموزان قضائی برای نخستین بار در استان و به صورت مستقل معرفی کرد و گفت: امروز چهارمین دوره جذب کارآموزان انجام شده و مشغول گذراندن دوره هستند همچنین 120 قاضی جذب این مرکز شده اند که حدود 70 نفر به صورت مستقیم جذب دادگستری استان شده و مشغول کار قضائی هستند.

وی از ادامه این روند تا پایان سال خبر داد و افزود: تلاش می کنیم با برگزاری دو دوره دیگر، کارآموز بیشتری جذب کنیم تا تعداد قضات استان افزایش یابد.

این مقام قضایی با اشاره به راه اندازی مجتمع قضائی خانواده در سال گذشته و برای نخستین بار در شهر اصفهان، افزود:  تا پیش از این، مراجعان مجبور بودند به ساختمان نیکبخت مراجعه کنند اما با راه اندازی این مجتمع از حجم مراجعات به این ساختمان کاسته شد، همچنین در کنار این اقدامات، اجرای قانون آئین دادرسی جدید که منطبق به موازین حقوقی و شرعی و هم منطبق با حقوق شهروندی است بار مضاعفی را بر دستگاه قضائی کشور و استان تحمیل کرد ولی خوشبختانه در پی اجرای قانون جدید آثار و برکات آن بر همه مشخص شده است.

جای خودتان را با مراجعان عوض کنید

همچنین خواهر شهید بهشتی در این جلسه، با قدردانی از نماینده ولی فقیه در استان اصفهان، گفت: بعد از فاجعه بسیار عظیم هفتم تیر تا به امروز هرچه بیشتر پیش می روم کمبودهای برادرم را در جامعه احساس می کنم، اما وقتی اثراتی که ایشان روی نسل جوان گذاشته را می بینم، خوشحال می شوم که کسی در سن 53 سالگی شهید شود اما اینطور از خودش اثر برجای بگذارد.

وی با تقدیر از برنامه هایی که هر سال به مناسبت سالگرد از دست دادن شهید بهشتی اجرا می شود، یادآور شد:  خاطرم هست سال 59 برادرم به اصفهان آمد و در بیت ایشان مسئولان آمده بودند، شهید بهشتی در یک جمع دوست داشتنی با تمام مسئولان صحبت می کردند و نکته ای که در زندگی ایشان بود این که اول ارتباط صمیمی با مسئولان برقرار می کردند و بعد مسئولیت به ایشان واگذار می کردند و می گفتند اگر کسی با شما کاری داشت جای خودتان را با او عوض کنید و ببینید اگر جای او بودید چه انتظاری داشتید.

خواهر شهید بهشتی با اظهار امیدواری از این که هفتم تیرماه فرصتی باشد که بتوانیم راه شهدای هفتم تیر را هرچه بهتر ادامه دهیم به مسوولان توصیه کرد: اگر همین موضوع را الگوی خود قرار دهیم حسنه الدنیا و الاخره خواهیم شد همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند این فرصت های طلایی است که به بهترین نحو بتوان استفاده کرد.

تدوین بندهای خاص قانون اساسی با تدبیر شهید بهشتی

حجت الاسلام و المسلمین اژه ای برادر شهید اژه ای از شهدای حادثه هفتم تیر نیز با قدردانی از تمام کسانی که زحمات ریشه ای کشیده اند به خصوص علمای مجلس خبرگان قانون اساسی که قانون اساسی منسجم و ارزشمند به وجود آورده و ستون اصلی ولایت فقیه را در جایگاه خودش قرار دادند، گفت: همه این افراد معترف بودند انسجام قانون اساسی و تدوین بندهای خاص از تدبیر و تیزهوشی و مدیریت شهید آیت الله بهشتی صورت گرفت وگرنه امواج تبلیغات جبهه ملی، منافقین و نهضت آزادی و گروهک های به ظاهر روشنفکر فضایی به وجود آورد که قانون اساسی شبیه قانون اساسی مشروطه شده و یکبار دیگر اسلام و روحانیت مظلوم واقع شود و نظام مصادره شود.

او یادآور شد: شهید مظلوم بهشتی، وقتی از مجلس خبرگان آمدند گفتند امروز کار بزرگی کردیم و سپاه پاسداران را در قانون اساسی وارد کردیم تا از خطر نابودی حفظ شود، بعد هم  فرمودند نتوانستیم جهاد سازندگی را وارد قانون کنیم به همین دلیل است که امروز آثار عظیم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در کشور و دنیا می بینیم درحالی که جهاد سازندگی متاسفانه از مسیر خودش خارج شد و مناطق محروم متولی خاص ندارد.

حجت الاسلام و المسلمین اژه ای با انتقاد از کسانی که در آن زمان معتقد بودند ما احتیاجی به سپاه نداریم، ادامه داد: خدمات شهید بهشتی اینجا روشن می شود که چطور آینده نگر بود و برکات قانون اساسی و سپاه امروز بر ما روشن است و باید برای نسل جوان به خوبی تبیین شود تا رویش های انقلاب روزافزون شود.

در ادامه رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان والا مقام به خصوص شهدای هفتم تیر، گفت: سالروز شهادت این شهدای بزرگوار با سالروز شهادت اول مظلوم عالم امیرالمومنین علی (ع) مقارن است که این تقارن گویای مظلومیت این عزیزان است.

وی ابراز امیدواری کرد که سیستم های آموزشی ما درمعرفی این شخصیت های بزرگ به نسل جوان همت بیشتری کنند و به عنوان یک الگوی عصر حاضر به نسل جوان معرفی کنند.

رونمایی از کتاب  جامع اقتصادی شهید بهشتی

مسئول خانه فرهنگ شهید بهشتی وابسته به سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، با اشاره به کتب متعدد  شهید بهشتی و عدم نشر و آگاهی مردم از این کتب،  یکی از برنامه هایی که امسال جامه عمل می پوشد را رونمایی از کتاب  جامع اقتصادی ایشان اعلام کرد و افزود: انشاءالله امسال کتاب اقتصادی برگرفته از سخنان و کلیدواژه های شهید بهشتی را منتشر خواهیم کرد.

شهید بهشتی از دستگاه قضائی حقوق نمی گرفت

همسر خواهر شهید آیت الله بهشتی، هم با بیان اینکه هر شهادتی یک مکتب است، گفت: باید مراقب باشیم از این شهادت ها به عنوان یک مکتب بهره بگیریم.

وی در ادامه خاطره ای از شهید بهشتی نقل کرد و گفت: خاطرم هست همان روز که حضرت امام خمینی(ره) شهید بهشتی را در رأس قوه قضائیه منصوب کردند، به منزل آمدند و گفتند نمی خواستم این مسئولیت را قبول کنم، از امام پرسیدم امر است یا خودم می توانم تصمیم بگیرم؟ امام فرمودند امر است باید بپذیرید وگرنه مایل بودم در قم به کارهای علمی بپردازم، ولی الان خوشحالم چون فکر می کنم اگر دستگاه قضا در کشور درست شود به تبع آن همه دستگاه ها درست می شود.

وی افزود : ایشان از دستگاه قضائی حقوق نمی گرفت و حتی برای دو عدد لامپی که از تعاونی دستگاه قضائی به منزل ایشان آورده شده بود چندین نفر را اخراج کردند و فرزند ارشدشان را مورد انتقاد قرار دادند. ایشان حتی صابونی که دستشان را می شستند و غذایشان را هم از منزل به محل کار می بردند.


نسخه چاپی
دیدگاه‌ها